Reservering
Als u op de link voor de Robbentochtenagenda klikt, dan kunt u alle data en vertrektijden van de Robbentochten van dit seizoen vinden en boeken.

 
Wist u...
dat de robbentocht wordt gevaren met de m.s. Dageraad en/of de m.s. Margaretha.
De tochten naar de zeehondenplaat altijd anderhalf uur vóór laag water vertrekken, anders zijn de zeehonden niet te zien.
 
Het Kombuis
Wilt u weten wat er aan boord verkrijgbaar is, klikt u dan hierboven op de navigatiebalk 'Het Kombuis'.
 
 
Robbentochten in 2024
Een 2 tot 2½ uur durende tocht, die begint aan de Oostkade en vandaar door de havens van Den Oever, langs de de spuisluizen (Stevinsluizen) aan het begin van de Afsluitdijk, waar tijdens laag water ±5000 Kuub (m³) per seconde zoet IJsselmeerwater in de Waddenzee wordt afgevoerd. Een adembenemend gezicht!
Daarna varen wij langs de Losse Dam, waar een kolonie lepelaars broeden en langs de droogvallende zandbanken, waarop allerlei verschillende soorten vogels voedsel zoeken en deze als rustplaats gebruiken.
Na ± een half uur komen we bij de zeehonden aan. U kunt deze zeehonden in hun natuurlijke omgeving bekijken. Met de vloed varen we weer naar de haven van Den Oever.
 
  • Deze Robbentochten zijn in samenwerking met de SWRW
  • Deze tochten zijn ook heel leuk en leerzaam als schoolreisje te boeken.
 
foto
Prijzen:
Prijs per persoon € 18,50 (kinderen t/m 8 jaar € 13,50 en kinderen van 0 t/m 2 jaar gratis).
 
Belangrijk:
Kijk goed op onze robbentochtenagenda voor de juiste vertrektijden. U moet u minimaal een kwartier voor vertrek melden in het SWRW kantoor op het parkeerterein aan het begin van de Oostkade (klik hierboven onze routebeschrijving).
 
Meer informatie:
Klik hier voor het aanvraagformulier

m.s. Dageraad, Vlieterstraat 4 - 1779 XP  DEN OEVER - Telefoon 06 2279 13 45
Privacyverklaring Klik hier - Copyright © 2007/2024 Servicemaster.nl